Topsport

Drie scholen van de Openbare Scholengroep Schoonoord (Openbaar Lyceum Zeist, het Openbaar VMBO en MAVO Zeist en Schoonoord Doorn) hebben een samenwerkingsverband met VSU Topsport om de combinatie topsport en onderwijs mogelijk te maken. Het zijn topsportvriendelijke scholen, erkend door VSU topsport en gaan graag met jou op zoek naar de beste combinatie van jouw school- en topsportcarrière.

Ruimte voor topsport

Wij als OSG Schoonoord begrijpen wat er bij komt kijken als je sport op hoog niveau. De tijd die gaat zitten in trainingen, wedstrijden en het reizen is niet altijd even makkelijk te combineren met school. Daarom is er voor jou een Topsportcoördinator die je de begeleiding geeft die je nodig hebt. Met alleen sport red je het niet. School is een belangrijk vangnet en staat daarom op de eerste plaats op OSG Schoonoord.

Wat doen we?

Op OSG Schoonoord hebben topsporters de mogelijkheid om sporten op hoog niveau te combineren met onderwijs. Elke school heeft een eigen Topsportcoördinator die samen met de sporter kijkt hoe er maatwerk geleverd kan worden.

Denk daarbij aan de volgende faciliteiten:

  • Een Topsportcoördinator als aanspreekpunt voor al je vragen over de combinatie school en topsport.
    het aanpassen van individuele roosters.
  • Hulp bij het maken van planningen.
  • Het verplaatsen of aanpassen van proefwerken.
  • Eventueel uitstel en/of vermindering van huiswerk.
  • Alle betrokkenen worden door de topsportcoördinator op de hoogte gehouden van de persoonlijke afspraken met de topsportleerling.

Een topsportvriendelijke school kan je extra (studie)ondersteuning en organisatorische faciliteiten geven. De Topsportcoördinator denkt met je mee en bemiddelt voor je als dat nodig is. Een topsportvriendelijke school is geen Topsport Talentschool (LOOT-school, waar eventueel ook (gedeeltelijke) vrijstelling van vakken gegeven kan worden.

Voor wie?

Wanneer je op hoog niveau sport kan je in aanmerking komen voor een topsportstatus. Er zijn 6 officiële statussen vanuit NOC*NSF: Belofte, NT (Nationaal Talent), IT (Internationaal Talent), HP, B, A status. Via jouw sportbond kun je deze officiële status toegekend krijgen. Heb je zo’n status, dan kom je aanmerking voor individuele begeleiding.

Naast de officiële statussen van NOC*NSF geeft VSU Topsport zelf de zogenaamde regiostatus af (http://www.sportutrecht.nl/voor-topsport-talent/topsport-statussen). Deze status is niet landelijk erkend en je kunt met deze status dus ook maar beperkt aanspraak maken op bepaalde faciliteiten. Ook met de regio status van VSU Topsport kun je in aanmerking komen voor extra begeleiding.

Als je in aanmerking wilt komen voor individuele begeleiding dien je aangemeld te worden bij de Topsportcoördinator van de betreffende school. Deze zal optreden als contactpersoon en zal de intake verder verzorgen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Topsportcoördinator (Openbaar VMBO en MAVO Zeist en Schoonoord Doorn. Leerlingen van Openbaar Lyceum Zeist kunnen contact opnemen met de mentor of de jaarlaagcoördinator.

Contact

Openbaar Lyceum Zeist

Mw. E. Bergsma
Blikkenburgerlaan 2
3703 CV Zeist

030-6914518

e.bergsma@osgs.nl

 

Openbaar VMBO en MAVO Zeist

De heer N. van Strijdhoven
Blikkenburgerlaan 2
3703 CV Zeist

030-6914544

n.vanstrijdhoven@osgs.nl

 

Schoonoord Doorn

De heer M. Horst
Frans van Dijklaan 2
3941 KD Doorn

0343-412196

m.horst@osgs.nl

osgs.nl