De eerste weken Zorg & Welzijn zitten erop

Dit schooljaar startte docent Krista de Wildt samen met haar leerlingen op de nieuw ingerichte sector Zorg & Welzijn. Na een warme kennismaking en een rondje door het lokaal begon de introductiedag met cupcakes bakken en versieren. Het was een spannende ochtend vol nieuwe gezichten. Voorzichtig tastten de leerlingen elkaar af.

Zorg & Welzijn bestaat uit profielvakken en keuzevakken, daarnaast uit de helft theorie en de helft praktijk. Voor sommige leerlingen was het een vraag wat ze nu precies gekozen hadden: ‘Huh, ook theorie? We gaan toch koken juf?!’ Tja, de meesten denken dat Zorg & Welzijn-lessen alleen uit koken bestaan. Dat dacht docent Krista de Wildt twee maanden geleden ook, toen ze aan deze nieuwe klus begon. Echter bestaat Zorg & Welzijn uit een breed aanbod van werkgebieden en activiteiten voor diverse doelgroepen. De foto’s van de leerlingen geven een mooi beeld; met elkaar gaan ze ervoor!