Techniekweek

Maandag 23 januari zijn de 2e jaars mavoleerlingen en kader/basis leerlingen, die affiniteit hebben met techniek, naar de Techniekweek geweest. Per touringcar reden ruim 70 leerlingen naar Amersfoort.
Na een hartelijk welkomstwoord konden de leerlingen uit verschillende workshops kiezen:
• elektronische dobbelstenen
• aluminium vliegtuigjes
• stoeltje voor je mobiel
• glas in lood hangertjes
• staande lamp.
Niet alleen het maken maar met een rolstoel een circuit in 20 seconden afleggen was wel heel vermakelijk, als je bedenkt dat de langzaamste toch 1,5 minuut er over deed.
Het ontwerpen van badkamer of met een virtuele reality-bril konden ze de afbouw van Lowlands zien en met een selfie een mooie foto maken. Met domotica en PLC besturingen werd een kijkje gegeven hoe alles van jouw huis in de toekomst op afstand met je smartphone bediend kan worden. Met een landmeter kon je de graden meten en met een autosimulatie kon je autorijden. De technische kant van de motor werd ook belicht. Verder was er nog een kleurenspel en een filmpje over schilderen of lassen. Genoeg aan diversiteit om geruime tijd met techniek bezig te zijn.
Ter afsluiting was er nog een quiz georganiseerd over technische onderwerpen waarbij iedereen via hun mobiel de vragen kon beatwoorden
De leerlingen waren zeer enthousiast en hebben een hele fijne maar ook zinvolle ochtend gehad. Velen vonden dat het veel te kort geduurd had.

 

 

.